BROOD & ONTBIJT

Ambachtelijk Abdijbrood, huisbereid en streekgebonden

PRINSHEERLIJK ONTBIJT
EEN ONTBIJTMAND BESTELLEN

AMBACHTELIJK BROOD EN GEBAK KOPEN IN HET TORENHOF

Een brood kopen dat het etiket draagt van ‘authentiek en ambachtelijk kwaliteitsproduct’? Daarvoor moet je in de bakkerij van het Torenhof in Tongerlo (Westerlo) zijn, want het typische brood van de Abdij van Tongerlo kan je hier kopen! Daarnaast voorziet onze patissier dagelijks verse taartjes en gebak, die je in het bakkerijtje lekker kan opsmullen, of mee naar huis kan nemen om er later van te genieten! Of misschien kunnen de lekkere streekproducten je wel verleiden… Spring binnen in de bakkerij en laat je verrassen door alle geuren en smaken.

BROOD EN GEBAK KOPEN BIJ DE AMBACHTELIJKE BAKKER

Vroeger was er in de Abdij van Tongerlo een bakkerij en bakkerswinkel waar je typische abdijbroden kon kopen. Het Torenhof voorziet nu zelf het authentieke brood van de Abdij. Wil je zo’n brood kopen, dan kan je sinds 2014 terecht in Bakkerij – IJskafee Torenhof, op de benedenverdieping van de Torenhof villa, die nog recent in 2018 een gezellige en huiselijke nieuwe inkleding kreeg en waar er sindsdien dagelijks een Prinsheerlijk ontbijtbuffet wordt aangeboden. Reserveren hiervoor is sterk aan te raden want de plaatsen zijn beperkt…

MENU

TRADITIONELE HUISBEREIDE EN STREEKPRODUCTEN

De specialiteit van de bakkerij is uiteraard het huisbereid gebak & ambachtelijk gebakken brood, maar het Torenhof biedt er nog veel meer ander lekkers aan dan brood. Recent kan je achteraan in onze zaak onze patissier vaak aan het werk zien aan de chocolademachines… Zij maakt er ‘twisters’ (= chocoladestick om héérlijke verse chocolademelk mee te maken), studentenhaver, en overgiet de verse marsepein en ‘rotskes’ er met deze zalige zoete zonde… Daarnaast zijn de verschillende soorten huisconfituurtjes erg geliefd . Oude unieke receptjes van de grootmoeder zoals rabarber met gember, aardbei-vanille, mango-munt, framboos puur of perzik van vruchten uit eigen tuin… kan je allemaal komen proeven bij een Prinsheerlijk ontbijt en nadien nog een potje meenemen om thuis na te genieten of iemand anders ermee te verrassen. Spring gewoon even binnen in het bakkerijtje van het Torenhof en ontdek zo welke smakelijke producten er nog te vinden zijn in Tongerlo…

Verder hebben we ons assortiment uitgebreid met allerlei streekproducten, zoals Tongelse speculaas, best beer of the world 2014 ‘Tongerlo blond’, Postelse abdijkaas, natuurlijk appelsap van de plaatselijke fruitboer, … Voor het volledige aanbod nodigt het Torenhof je graag uit om een bezoekje te brengen aan de bakkerswinkel in Tongerlo (Westerlo). Aan democratische prijzen kan je er de heerlijke streekproducten en het vers gebakken brood kopen en er samen met je familie en vrienden een smakelijk geluksmoment mee creëren…!

Meer info

In de bakkerij van het Torenhof (Tongerlo) kan je niet enkel brood kopen, maar ook dagelijks Prinsheerlijk ontbijten! Vanaf 9u ’s morgens staat er een delicieus ontbijtbuffet je op te wachten. Bij mooi weer dekken we ook de tafels in de tuin zodat je op een zwoele zomerochtend de dag perfect kan beginnen. Verwacht je onder meer aan een uitgebreid broodbuffetje, belegplankje met onder andere Postelse kaas en gerookte zalm, huisbereide confituren, spek met eieren, vers appelsap &smoothie, verse fruitsla met yoghurt en granola en nadien nog een ambachtelijk dessertenpallet. Kom het met eigen ogen ontdekken en start je dag met een Prinsheerlijk & huisbereid ontbijt in het IJskafee van het Torenhof.

Meer info & reserveren

ZIN IN AMBACHTELIJK BROOD?

NIEUW !!!

Bierbrood met Tongerlo dubbel en tripel

Kan je niet weerstaan aan de geur en smaak van vers gebakken brood? Een bezoekje aan de bakkerij van het Torenhof zorgt ervoor dat je lichaam en geest in de watten gelegd worden! Combineer je bezoek met een verrukkelijk ontbijt of koop een authentiek streekproduct. In onze bakkerswinkel vind je voor ieder wat wils, maar zeg nu zelf… Wie zou er nu niet zo’n lekkere snee brood op zijn bord willen hebben liggen?